Akutmöjligheter och akutbehov

Jag stör mig! Faktiskt!

Bakgrund
I måndags fick jag väldigt ont i en av mina komplett onödiga visdomständer. Högra nedre. E12 eller F78 eller G23 eller vad tandläkarproffs nu kallar den. Det började göra ont i den helt enkelt. Eller omkring, det är svårt att avgöra då bara en fjärdedel av tanden sticker fram. På alla vanliga tänder sticker som bekant hälften upp ur tandköttet men just denna lilla bissing har festat till det och är fortfarande täckt av tandkött över ½ av det som borde synas- Av inga skäl alls egentligen, det bara är så. Hur som haver så tänkte jag att "skit samma, så är det, ibland gör det ont".

Men i onsdags fick det vara nog med det roliga, jag ringde min superba tandläkare och fick en tid samma dag. Jag gick dit och fick veta att det fastnat nån piffig bakterie under gingivakappan (som det uppenbarligen heter) och att den behövdes sköljas bort. Exakt hur det gick till besparar jag er, men jag var väldans nära att tuppa av. Väl på plats passade jag också på att punga ut 3000 svenska kronor för en hård plastbit att smaska på när jag sover.

Igår fick jag väldans ont i halsen, det hade tandläkaren sagt kunde hända och att jag kunde få penicillin mot detta. Men mitt dumma fån tänkte att jag avvaktar en dag så att jag med säkerhet vet att det beror på tanden. Men igår kväll fick nog vara nog, hela halsen svullnade och febern tickade på. Men på kvällen har min tandläkare inte öppet.

Detta leder oss till idag. Idag har min tandläkare inte HELLER öppet! För det är ju midsommarafton. Men å andra sidan utvecklade min svullna hals vita prickar som avslöjade att just den lokala tjockheten berodde av halsfluss och inte tandproblem. Så dagen har spenderats i soffan med stora tablettintag ömsom sovande ömsom tittandes på TV.

Så har det varit till klockan blev ungefär 00:30. Då tog jag det utom ordentligt dumma beslutet att bita ihop för att underlätta att svälja. Fel av mig, det som hände istället var att den 75%igt inbäddade gadden avgav ett ljud som återfinnes om man släpper en isbit i kokhett vatten. Sedan spred sig en bedövande smärta ut ifrån den. "Poop" tänkte jag och kollade upp Akuttandvårdens nummer på internätet. Numret hittade jag men problemet var informationen jag fann under kontaktinformationen, nämligen öppettiderna.

Mån-Fre 8-20
Lör-Sön 8-18
Midsommarafton 8-14

VA!?!?!!

Missförstå mig inte, det är ju jättekäckt för alla som får tandproblem på dagen. Men VAD ska man ta sig till i min situationen? Jo, jag sportade till det och ringde 112, dom sa att jag skulle ta en tablett och vänta till imorgon. Så jag ringde 1177 dom sa att jag skulle ta en tablett och vänta till imorgon. Så igen; VA!?!?!!

Alla fyllon som ska fylleäta och biter i något så att en tand spricker. Vad gör dom? Tar en tablett och väntar till imorgon? Jag är upprörd! Men eftersom jag har varit det i en timme nu drygt så är det ju bara drygt 6 timmar tills den där satans "akuten" öppnar. Alltså ursäkta mig men hela poängen med en akut trodde jag var att man skulle kunna bli emottagen just akut, oavsett liksom. Jag hade visst fel. Pinsamt.

Tänk om den vanliga akuten funkade så!
"112 vad har inträffat?
JAG HAR BRUTIT BENET!!!
Jahaaaaaa.... ja men ta en tablett och ring igen imorgon. Försök att inte pilla på det under natten..."

Bollox.

Jag vet att det blev ett långt inlägg, men jag är upprörd.

God natt!

Tanden som inte vill vara kvar.
RSS 2.0