Trynslask och punschbingo.

Fredag.

Stämningen var på topp när jag och Blålugg startade dagen med en öl-lunch innan vi begav oss till Chalmers för att sluta upp med övriga laget inför bussresan söder ut. Uppslutningen skedde i Zaloonen där de den soliga dagen till ära dragit ner mörkläggningsgardinerna för att slippa det jobba ljuset som blir när solen reflekteras i de blanka ölburkarna. Krökandet tog fart men efter en stund flyttades ändå festen utomhus i väntan på bussarna. Resan ner fylldes med öl, sång, glädje, öl och förväntan. Trotts en mycket oprovocerad bitch slap från Johan kan jag säga att det antagligen var den mest uppsluppna bussresan i hela mitt liv. En av höjdpunkterna var ju klart toaletten med panoramafönster där man kunde uträtta behov och vinka till förbipasserande, OERHÖRT underhållande!


På plats i Halmstad var det nya aktiviteter; köande, påsmottagande och sovsalsletande. Jag måste säga att hela laget gjorde en kalasinsats med tanke på den bristfälliga informationen. Vi tog också många visa beslut så som att blåsa upp madrassen direkt istället för att försöka med det när det var sovdags, och att samla alla lösa tillhörigheter i sin väska för att senare slippa finna att någon använt dem som konfetti.


Kvällen fylldes med världens kortaste sight seeing (diagonalt över högskoleområdet), försök till undersökning av den andra sovsalen och slutligen en sjuhelsikes massa rumpskakande på Hjärtepuben. Jojo och Anton capsade också men jag lyckades hålla mig ifrån det, jag fokuserade på min uppgift som ögonblicksmästare istället.


Någon gång under kvällen var det också dags att äta, och eftersom Anton under oklara och partiellt skyldiga omständigheter lyckades pricka Blåluggs hälsena med sina inte helt vadderade stålhättor var jag trotts bristande motorik tvungen att bära henne. Det hade kunnat gå så illa att jag snubblat på bananskalet och landat i stupstocken men istället snubblade jag på mina egna fötter och landade på mitt egna knä. Ingen schön schänsla där inte, men det märkte jag inte för än dagen efter ändå. Blålugg klarade sig dock oskadd efter att ha låtit en öl flyta längs min rygg.


Väl på pizzerian träffade vi några av våra nyvunna zexetvänner varpå jag passade på att få verbal diarré med uppenbarligen snuskiga förtoner så jag efter en stund blev döpt. Mitt nya namn hos Zexet är Kinky. Grattis mig, så går det när man sparkar sig själv i huvudet.


När vi väl gick och la oss vid oklar tidpunkt var Jojos liggunderlag plötslig av ännu oklara anledningar dysfunktionellt så han gav det till någon annan och delade istället madrass med Anton och mig men mest med mitt hår.


Lördag.

Att vakna var inga problem, det fanns gott om moment som gjorde att sömn till och med var fullständigt omöjligt efter en stund, och det var en grupp oerhört slagna hjältar som masade, släpade, drog sig de få metrarna till frukostsalen. Allt dokumenterades med ljud och bild och kan användas som en uppryckning när som helst. Inte för att hänga ut folk men Johan var nog så sliten en människa över huvud taget kan vara utan att vara omöjlig att få till en enhet igen. Trodde vi då. Antons kämpande med födointag och känslighet för hörselintryck trodde vi först berodde på gårdagens slitande med vätskeintag och känsla för dansuttryck men visade sig efter ett par timmar vara ett stridande med sömnintag och känslouttryck av feber. Han hade blivit sjuk.


Resten av förmiddagen spenderades mot en solig vägg vid en skuggig väg. Öl, portvin och lampolja porlade i folks strupar och Twister som sprutade eld fick både tre och fyra bilister att rycka till. Vi lyssnade på barnvisor och KoЯn och begravde delvis vår geolog i sten. När det var lunchtime gick vi till en pizzeria där man hade hunnit avsluta ett mindre mästerverk innan vi fick in maten. Det kan bero på att dom inte hade öppnat när vi klev in och beställde mat, men ändå. Efter pizzan skyndade vi tillbaka till högskolan för att få se finalen av sLAXmålet. Som duell i kuddkrig fast med laxar istället för kuddar, sjukt underhållande. 'Hi Life' tog hem en seger som var dryg på flera sätt.


Där efter var det punschbingo. Man får en hjärtformad bricka med nio tvåor punsch och vid varje glas står en siffra, en uppläsare ropar nummer och återfinner man det får man dricka. Försten att fått i sig alla glas vinner. När alla var lagom vätskeskadade och Emmi i P6 hade fått Bingo först av alla, rantade jag in till vår sovsal igen för att hitta en nästan helt utslagen, febrig och blek Anton utspridd på vår madrass. Efter en stund flyttade han sig på grund av flera wannabemödrars tjat till ett närbeläget bord där jag tvingade i honom en värktablett. Det tog ungefär en timma innan han blev så att säga 'pepp tjohej' och kunde följa med oss på sittningen.


Det mest innovativa på hela sittningen var antagligen punschsprutorna man fick till efterrätt, och lagom till just efterrätten kunde vi konstatera att vi hade tappart bort Johan. Vi begav oss att leta och hittade honom efter viss möda i en inte helt bekväm miljö på en toalett. Vi släpade ut honom där ifrån och begav oss att se vad som utlovades vara ett kvarts ton kärlek, kärlek som jag tröttnade ganska snabbt på och gick ut lagom för att missa regnet av könsdriftsattiraljer över publiken.


För att få tag på delbara märken trynslaskades det hej vilt åt höger och vänster, något som lämnade mer att önska av vissa än av andra. Ölandet skedde fortsättningsvis med sovsalsvakterna utanför toaletterna, lite långsammare avslut på lördagen än på fredagen.


Den natten sov jag på sidan och orkade inte bry mig att jag hade knöliga saker under mig. Nu kanske det låter dumt, men då vill jag påminna om att det faktiskt var festresa. Då får man vara så wild and crazy att man stencoolt dissar sin höfthälsa.


Söndag.

När man vaknade var det först inte mycket som var helt kalas. Dels hade vi blivit en fler på madrassen vilket gav mig få alternativ till att spoona en febersvettig Anton ännu närmare om jag inte ville gå upp och lämna min plats. Dessutom var folk tidiga på att börja packa ihop sina saker och det blev ett ordentligt tumult ganska tidigt. När vi väl kom till frukosten en stund senare fanns inget av den kvar bortsett från en tvivelaktig, rosa substans som enligt uppgift luktade syntetiskt och antagligen uppfyllde mycket få av de kriterier en produkt borde uppfylla för att få kallas yoghurt. Så matbestyren var avklarade i en väldig fart varpå vi utrymde vår plats i sovsalen enbart för att få reda på att vår deposition på 100 kronor per person kunde vi ju se i stjärnorna efter då någon sparkat sönder en dörr i den andra sovsalen, den vi inte hade tillträde till. Kollektiv bestraffning is the shit.


Så nu ska jag frångå alla mina principer om att siffror är grunden till allt ont och sammanfatta helgens strapatser med just: siffror.


a. Antalet vuxna människor som kan sova på en dubbelmadrass utan att det blir obekvämt: 3

b. Antalet kilo kärlek: 250

c. Antalet nya märken jag fick med mig hem: 8

d. Antalet smörgåsar på sista frukosten: 0

e. Antalet bortgivna MatNatSex-märken: 3

f. Antalet centiliter punsch på en kvart: 18

g. Antalet milligram verksam substans i förbrukade Ibumetin: 400

h. Antalet besök på Maxi: 4

i. Antalet kronor lagda på öl under helgen: 73

j. Antalet censurerade bilder på kameran: 48


Och för att få ett värde på helgen sätter man in siffrorna i formeln:

((a/b-1)-(c+d^e))-(f√g)-((hi)+j)

Den som orkar räkna ut vad det blir får gärna lägga det som kommentar.


Väl hemma ville jag bara sanera och sterilisera mig genom en tre timmar lång dusch, sånt man måste om man inte vill att ebolan ska bryta ut på allvar. Dessutom slipper man fastna med handen i håret jämt och ständigt, fast det är väl sånt som kallas festresa antar jag.


På tal om brist på motorik:

- Det är lite knepigt att få den runt hörn. Ibland är det enklare att kliva ur och leta reda på en bil som går åt rätt håll.


Barstolar och inbördeskrig.

Måndag.

För att rivstarta veckan riktigt ordentligt, à la mig, så var det föreläsningar 9-12, jobb 12-16 och festliga aktiviteter 16-01. De festliga aktiviteterna bestod i vårterminens kårkväll. En tillställning där de olika kårföreningarna presenterar sig för de nystartade studenterna. Bortsett från en kort och kärnfull presentation av MatNatSex arrade vi kvällskvisten till ära pub i Studs källare. Det var en lyckad kväll där vi sålde slut på allt tänkbart och det var en massa roliga och trevliga människor på plats. Jag vet inte hur stor andel som faktiskt var nya studenter men det var en hel del gamla studenter och sexmästerister där! Delar av min egen klass gjorde mig till och med den äran att dyka upp. Under kvällen fick jag två barn, en dotter och en son. Sonen är Jesus' onde bror, det var lite otippat, men vad fasen, jag har varit med om värre.


Tisdag.

En dag helt i gårdagens tecken, föreläsningar, jobb och festiviteter. Men idag hann jag också klämma in att valla mina föräldrar ett varv på båtmässan innan det var dags för Tisdagsklubben. Vi spelade spel hos Johanna. De andra spelade spel hos Johanna och jag lagade våfflor i hennes kök. Och städade lite bara för att, annars känns det inte som en riktigt tisdag. Jag passade på att klämma några droppar näsblod också i mina sviter efter det mycket intima dörrmötet på Gasquen i lördags. Spelet avslutades med att Johan upprepade gånger gick in i väggen, Anton fick spasmer och Långben vann. Gång på gång på gång.


Onsdag.

En dag med sedan tidigare helt oprövade aktiviteter; SUS-utbildning. En utbildning som gör det möjligt att tvinga mig att vara serveringsansvarig när vi anordnar pub. Jag och Anton var sända från MatNatSex och var med det de enda ickechalmeristerna på plats. Det var intressant och man fick lära sig många nyttiga saker, exempelvis hur man maximerar sitt drickande och att man är kokt i bajs om man arrar svartpub.


Torsdag.

Torsdagsaftonen spenderades på L'Assasino där det försiggick en alldeles vansinnigt alternativ form av underhållning. Scenen togs i besittning av Olivia Bergdahl och Loke. Jag hade aldrig suttit på en dåligt stoppad barstol med en kall öl i handen lyssnandes på något som jag känner kan komma att bli en ny favorit om det inte hade varit för Anton. Han satt på en precis lika dåligt stoppad barstol bredvid. Den alternativa aftonen innehöll poesiläsning ibland med och ibland utan musik men alltid med konstig betoning. Aftonen innehöll också visor. Bra visor, det lilla jag hade hört textmässigt av Loke, undergroundvisans hänförare, sedan tidigare hade jag iof gillat men detta var oväntat bra! En mycket positiv överraskning.


Fredag.

Efter att Maria på fredgen gett mig dagens visdomsord (hellre en glasboll i dalen än mattor i öronen) vankades det spex. Det var vårens föreställning uppsatt utav Filosofiska Lätta Knästående SpexarGardet. Titeln på föreställningen var 'Lincoln, Lee och Lind' eller 'Den oefterhärmliga sopranen Jenny Linds makalösa äventyr i dunkla spionkretsar under Amerikanska Inbördeskriget' och handlingen: " Någonting är ruttet i Amerikas förenta stater. Hur kommer det sig att varje krigshemlighet verkar läcka till sydstaterna redan innan de tröga befälhavarna ens har hunnit formulera dem? Varför har sydstaterna ett försvar mot varenda en av den geniale Ericssons excentriska uppfinningar? Det måste finnas en spion i leden! Presidentparet Lincoln är fast beslutna att vinna kriget, vilket innebär att spioneriet måste få ett tvärt slut. Med hjälp av Pinkertons detektivbyrå startar de ett effektivt kontraspionage, som inkluderar allt ifrån Hamlets faders vålnad till fiffiga tändstickskameror. Allt går mot en upplösning där den nyanlända stjärnsopranen Jenny Lind hjältemodigt räddar halva den fria världen och egenhändigt avskaffar slaveriet, i alla fall om man vill tro berätterskan själv..."


Det var en bra föreställningen med sittning efteråt. Sittningen kom inte igång för än klockan 23 så det var lite sent men det medförde att hela festen blev på en skön nivå och vi lämnade Studs klockan halv fem på morgonen.


Lördag.

Ledig. Helt ledig. Bortsett att jag var tvungen att kravla mig från Antons lägenhet klockan 8 och åka till jobbet och göra mig i ordning. Så ar det ju jobb 9.30-15 då, men annars var det min antagligen första aktivitetsfria lördag sedan september. Och vad gjorde jag med den? Sov så klart. Massor, i flera timmar, tungt och djupt. Sov. Jag hade någon slags förhoppning om att få slöglo på melodifestivalen men den förhoppningen grusades så fort huvudet mötte soffan. När jag vaknade fem timmar senare åt jag en smörgås och gick och la mig. Härligt.


Söndag.

En mycket lång dag med egentligen lite innehåll. Jobb mellan 10 och 21 och sova på det.


Måndag.

Jag spinner vidare på detta inlägget istället för att skapa ett nytt för den nya veckan. Måndagen var en helt vanlig dag som bestod i skolarbete varvat med övningar i att trotts stor påfrestning hålla sig lugn och sansad och jobba på utan att fullkomligen explodera. Och så startade en ny kurs på Medborgarskolan så nu ska jag jobba nästan varje måndag 11 veckor framöver. Det är ett väldigt trevligt tidsfördriv att arbeta som lärare, utan att låta för fluffig så måste jag verkligen tillstå att det ger en väldigt mycket att få sprida kunskap. Det är fint (sluta skratta Smulan).


Tisdag.

Så var det tisdag med ett lite konstigt schema för vi var tvungna att lämna över ett USB-minne med ett skolarbete till en kvinna som bara jobbar på tisdag och som satt och ojade sig i obehagliga mängder över att hon var tvungen att jobba. Men efter det var det tisdagsklubb. Egentligen skulle vi ha varit hos Långben och kollat på animee men eftersom han var å krasslig och inte orkade med folk hemma så förflyttade vi aktiviteten till min lägenhet. Efter att vi konstaterat att hur mycket man än juckade på tvn så ville den inte kommunicera fullt ut med datorn, så ställde vi datorn lite charmigt lutande på en stol framför tvn och lekte att det var tvn vi tittade på. Tre filmer såg vi, jag minns bara att en hette 'Appleseed' och i tredje filmen som innehöll "överflöd av blod, övervåld och sex" sa Långben plötsligt, LITE för glatt "Nu blir det våldtäkt". Men det blev det ju å andra sidan så han hade ju inte fel. Under kvällen blev det också thaimat och ohälsosamma mängder chips och slutligen somnade folk lite varstans.


Onsdag.

En stillsam dag på många sätt. Jag och Anton började med att äta frukost och läsa nördiga seriestripar på internet, och sedan gick vi till systemet och inhandlade förnödenheter inför helgens stundande hjärtslag. En bra start på dagen. Jag spenderade sedan ett par timmar på jobbet och försökte bringa ordning i mina kära bokhyllor, lite framgång hade jag allt men jag blev avbruten av bebisar och flytvästar titt som tätt. När jobbet var klart satte jag mig att plugga på Studs med bra framgång. Jag försöker bena ut exakt vilken sorts naturkatastrof det var Olven tänkte sig när han sa att jag och Smulan var som en, men jag börjar tro att det var 'debris flow' han menade. Pluggandet fick lov att läggas ner när det vankades biljettförsäljning. Det var biljetterna till BeachGasquen som släpptes och hopp och hej de tog slut på en kvart ungefär, så de som inte fått tag på biljetter får gå på Gasque utan sittning. På mötet diskuterades semlor och sugbilar och vi landade lite i en ovisshet i båda ämnena. Efter mötet var det som brukligt quiz på John L. Denna veckan var det svårt! Riktigt svårt, vem kan allt om Göta Kanal och Sällskapsresan liksom? Well, vi vann i alla fall och fick för besväret två kannor öl som slank ner i en jäkla fart. Nionde vinsten. Blir det en tionde nästa vecka tro?På tal om hastigheter:

Ingenting rör sig snabbare än ljuset, utom möjligtvis med undantag för dåliga nyheter, som lyder sina egna speciella lagar.


Redundans och kreditkort.

Jesus, jag har två hela veckor som jag måste sammanfatta här och nu. Jag ska fylla i glappet från senaste inlägget tills dagens dags, jag lovar. Jag känner Marias ögon på mig. Vi tar en vecka per inlägg.


Torsdag.

Torsdagen i vecka 5 passerade i stort sett obemärkt. Inga extravaganta utsvävningar åt något håll.


Fredag.

Fredag där emot hade mer av den varan. Frånsett en sömndrucken föreläsning om jordens undergång och fem timmars knog var det lära-känna-zittning med MatNatSex och Zexet. Allt för att vi ska vara vänner och känna varandra iaf lite när vi ska arra BeachGasque ihop om några veckor. Det var en yster tillställning med Hoyt och G-Astro i sitt esse, de gücklade bland annat om hur man på olika sätt kan ha det nöjsamt med sälar och getter. Ett tag efter att maltbubblorna fick allas munnar att dumflina började det snöa vilket oväntat förde delar av festen utomhus. Johan, Arvid och Marcus tog ett bord i besittning och sjöng ifrån det julsånger så hela Johanneberg tackade och bockade. Hattar cirkulerade, kapsyler kastades och någonstans i all hast försvann Lucky Luke. Kvällen flöt sedan vidare till Gasquen där det skakades rumpa och sedan när det bara var några få kvar av oss klingade kvällen av på Burger King och sedan var det taxi hem efter ett kort och oväntat möte med Skåne mitt på Avenyn.


Lördag.

Arbete. Trött som ett trött litet as plöjde jag igenom en dag i butiken och peppade mig själv med ska och glamrock på hög volym. Under eftermiddagen tubbade Anton Tabbe för glatta livet för att hon skulle dra med på After Ski-Gasquen, men resultatet blev tyvärr ändå en Tabbe-lös gasque. Det blev trotts detta en förnöjsam gasque med massa dans och P6. Jag och Anton lyckades dessutom, med stor hjälp av Jalgots ryggsäck, få tag på en enorm, jätteorange Jägermeisterflagga som trofé! Detta firades med ännu mera dans, lite mera naket och en stenhård dörr rätt i ansiktet. Med flera meter papperstussar i näsan avslutades en mycket trevlig natt i Festus rum.


Söndag.

På söndagen drog båtmässan igång för min del. Tänk att man längtar så efter det där evenemanget varje år och man minns ALDRIG hur ont man har i fötterna, hur torr luften är eller vilket bländande, förblindande ljus det är man måste jobba i. Men det var trevligt ändå. Jag märkte också på morgonen när jag försökte köpa frukost att mitt spritsinne antagligen hade tappat bort Visakortet under gårdagsnatten så det blev till att spärra kortet och låna kontanter. Efter dagens arbetsplikter var det dags för söndagsmiddag. En middag jag dessutom höll på att somna mitt i. När jag kom hem på kvällen hittade jag Visakortet igen . Mitt på sovrumsgolvet.


Veckan strösslades förövrigt med fina citat från alla håll och kanter.


I'm far up Shit Creek with no paddle.

 

Bakis: Jag har mycket att göra kommande

månad så jag kommer inte ha tid att...

Smulan: Koka te!

Bakis: ...nä, precis...


Hörde jag en skål på det, eller? ... Antagligen så gjorde jag det.


På tal om studentikosa tillställningar:

Till exempel brukade han dyka upp objuden på universitetparties, supa ner sig ordentligt och därefter sätta igång med att göra livet surt för första bästa stjärnfysiker han kunde få tag i, ända tills han blev utslängd.


RSS 2.0